Как да преведете уебсайта си на друг език?

Превод на уебсайт

Ако искате уебсайтът ви да бъде достъпен на няколко езика, един от най-добрите начини да го преведете е да използвате Google Translate. Тази безплатна услуга превежда уебсайтове на няколко езика. Просто копирайте и поставете съдържанието на уебсайта си на новия език. Това ще направи вашия уебсайт достъпен на множество езици и ще помогне на вашия уебсайт да бъде забелязан от повече хора.

Превключвател на език

WordPress има плъгин за превключване на език, който улеснява превода на уебсайта ви от един език на друг. Този плъгин създава SEO-индексируеми версии на преведено съдържание. Работи чрез създаване на поддомейн или подпапка за всеки език. Когато избирате плъгин за превключване на език, уверете се, че той може да превежда цялото съдържание на вашия сайт, включително публикации и страници. Докато повечето приставки за превключване на език работят за съдържание, което пишете в редактора на WordPress, някои не могат да превеждат съдържание, което не е написано в редактора.

Превод на уебсайт - WordPress plugin

Ако вашият уебсайт има международни потребители, превключването на езика е от съществено значение. Ако имате уебсайт със съдържание на повече от един език, препоръчително е да използвате по-малко езици. По-малък брой езици ще помогне за намаляване на времето за преглед на съдържанието. Освен това е най-добре да поставите превключвателя на езика в горния или долния колонтитул на уебсайта си. Можете също да го включите в основната навигация.

Гугъл преводач

Един от най-добрите начини за превод на уебсайт е използването на Google Translate. Тази услуга за превод на уебсайтове се предлага като платформа за уебсайтове, мобилно приложение и в различни издания на офлайн софтуер. Той стартира през 2006 г. и бързо се превърна в ключова част от предложенията на Google. Услугата стартира с превод на документи от Европейския съюз и Организацията на обединените нации и изгради огромна база данни от езикови данни.

Друга полезна функция на Google Translate е поддръжката му за разпознаване на ръкописен текст и реч. С разпознаването на ръкопис и говор потребителите могат лесно да въвеждат текст на сайта и след това да избират езика на уебсайта, за да го преведат. Възможно е също така да прикачите документи към Google Translate, за да бъдат преведени.

Превод на уебсайт - Гугъл преводач

SEF Превод

SEF Translate е разширение на платформата Joomla, което позволява на вашия уебсайт на Joomla да има многоезичен интерфейс. Позволява ви да преведете всяка част от уебсайта си на всеки друг език. Има вградена Sitemap, която е един от най-важните инструменти за комуникация с търсачките. Като добавите преведени страници към вашата Sitemap, можете да увеличите тяхната видимост и да ускорите индексирането. Софтуерът работи с HTML и XML и предлага поддръжка за стотици езици.

SEF Translate е безплатно разширение за уебсайтове на Joomla, което ви позволява да превеждате съдържанието на уебсайта. Плъгинът поддържа Google и Bing Translator и идва с много функции и настройки, които ви позволяват да превеждате съдържанието на вашия сайт. Освен това ви позволява да редактирате URL адресите и страниците, които са били автоматично преведени. След като приключите с превода на вашия сайт, можете да добавите многоезична карта на сайта.

Превод на уебсайт - SEF

Професионални преводачески агенции

Професионалните преводачески агенции могат да предложат различни услуги, сред които и качествен превод на сайт. Те могат да се справят с различни езикови изисквания, от превод на уебсайт на множество езици до интерпретиране и локализиране на сложен инженерен софтуер. Можете да разчитате на техните висококачествени услуги и бързо изпълнение. Цените им също са разумни. Някои такива агенции предлага дори предлагат услуги за локализиране на видео и аудио.

Едно от най-добрите места за намиране на първокласна преводаческа агенция е интернет. Важно е да намерите агенция, която може да осигури нивото на качество, от което се нуждаете, което включва правилна граматика. Добрите преводачески агенции предлагат и безплатни редакции. Те също така трябва да предлагат бърза поддръжка на клиенти и компетентни отговори на вашите въпроси. Освен това те трябва да предложат гаранция за връщане на парите, ако не сте доволни от преведеното съдържание. За България, една от най-предпочитаните преводачески агенции е Интерланг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *