Хипер инверторни климатици Carrier

Хипер инверторните климатици са интелигентен избор за собствениците на жилища, търсещи най-висока степен на енергийна ефективност и комфорт. За разлика от традиционните, едностепенни променливотокови агрегати, хиперинверторните системи непрекъснато регулират скоростта на компресора и капацитета си, за да увеличат максимално капацитета за охлаждане или отопление при промяна на стайната температура.

Carrier предлага широка гама от енергийно ефективни климатични решения, подходящи за всеки дом. Вашият местен експерт от Carrier може да ви помогне да намерите идеалната система, за да поддържате комфорт в дома ви и сметката ви за комунални услуги да е ниска.

Компресори с променлива скорост

За разлика от компресорите с фиксирана скорост, които превключват между натоварване (въздухът тече с пълен капацитет), празен ход (компресорът не произвежда въздух) и режим на готовност (компресорът е изключен, но е готов за рестартиране), компресорите с променлива скорост могат да работят по-дълго време с по-нисък капацитет за минимизиране на потреблението на енергия.

Компресорите с променлива скорост също така избягват пиковете и спадовете на конвенционалните системи и имат способността да променят скоростите на стъпки от 1/10 от 1%. Това им позволява да останат в рамките на половин градус от настройката на термостата, което може значително да намали разходите за енергия и да подобри комфорта на закрито.

Друго голямо предимство на компресорите с променлива скорост е, че те предлагат превъзходен контрол на влажността, което помага да поддържате дома си по-комфортен. Тази технология също помага за предотвратяване на прекомерна кондензация върху намотката на изпарителя и помага на вашия дом да поддържа по-постоянни нива на влажност през цялата година.

Компресорите с променлива скорост също са по-енергийно ефективни от компресорите с фиксирана скорост, особено когато са сдвоени с термопомпи. Това е така, защото компресорите работят за по-дълги периоди с по-малък капацитет, което елиминира многобройните стартирания на цикъла. Това спестява енергия, като избягва загубата на енергия и позволява на устройството да работи по-дълго, за да охлади дома ви.

Енергийна ефективност

Хиперинверторните климатици работят по-бързо и използват по-малко енергия в сравнение с конвенционалните климатици. Това означава по-ниски сметки за електричество и значителни спестявания от сметката ви за комунални услуги.
Тази технология е голяма причина климатици Carrier да са толкова широко използвани. С повече от век иновации и надеждност зад гърба си, тези устройства са подкрепени от качество и доверие.

В допълнение, тези системи се отличават с нисък работен шум за по-голям комфорт и по-тиха домашна среда.

Carrier се ангажира да разработва енергийно ефективни решения, които ви спестяват пари, като същевременно минимизират отрицателното въздействие върху нашата планета. Компанията също така обучава професионалистите в ОВК относно екологичната енергия и намаляването на парниковите газове.

Комфорт

Ако търсите бюджетен климатик, който няма да разбие банката, Carrier Comfort е чудесен вариант. Той предлага страхотни оценки на SEER и може да намали разходите ви за енергия в сравнение с по-старите климатични системи.

В допълнение, те са тихи, така че няма да нарушат жизненото пространство на вашия дом. Те също така предлагат мини сплит системи без канали, които са гъвкави решения за охлаждане, които не изискват тръбопроводи.

Трите серии на компанията предлагат набор от опции, които да отговарят на вашите нужди и бюджет. Климатици Carrier от серията Comfort е най-евтината, а премиум серията Infinity оглавява списъка както по отношение на функции, така и по цена.

Независимо кой модел изберете, важно е да се уверите, че отговаря на вашите местни енергийни разпоредби. Също така е полезно да проверите дали Carrier има отстъпки и предложения за финансиране.

Шум

За разлика от сплит климатиците или климатиците с прозорци, които се включват и изключват редовно, хиперинверторните модели разполагат с двигател, който работи с част от скоростта на типичния двигател, което ги прави много по-тихи. Това е добре за онези от нас, които предпочитат тиха среда.

Освен очевидното намаляване на шума, има редица методи, които можете да опитате, за да накарате вашия климатик да звучи най-добре. Единият е да инсталирате шумоизолиращо покритие около компресора, което ще го изолира и ще намали шума.

Друг е да се засади растителност, която ще възпрепятства и пренасочва звуковите вълни.
За да сте в безопасност, винаги трябва да се обаждате на квалифициран специалист, който да проучи вашата климатична система и да извърши необходимата поддръжка. Те ще могат да ви помогнат да спестите пари и да осигурите на семейството си комфортна среда. Оттам те ще препоръчат най-добрите продукти и решения, които да отговарят на вашите нужди.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *