10 забавни и ефективни дейности за тиймбилдинг

10 забавни и ефективни дейности за тиймбилдинг

Тиймбилдингите могат да помогнат за подобряване на комуникацията, сътрудничеството и доверието между членовете на екипа. Като участват в различни дейности, членовете на екипа могат да се научат да работят заедно по-ефективно и да изградят по-силни взаимоотношения помежду си. Ето няколко идеи за тиймбилдинг, с които вашите служители ще се забавляват, но и ще подобрят взаимоотношенията помежду си.

Лов на съкровища

Ловът на съкровища може да бъде чудесен начин да накарате членовете на екипа да работят заедно за разрешаване на общ проблем. Разделете екипа на по-малки групи и им дайте списък с улики, които да следват. Първият отбор, който намери всички елементи от списъка, печели.

Пътека с препятствия със завързани очи

В тази дейност един член от екипа е със завързани очи и трябва да премине през писта с препятствия с помощта на своите съотборници. Това може да помогне за изграждане на доверие и комуникационни умения.

10 забавни и ефективни дейности за тиймбилдинг - пътека с препятствия

Човешки възел

В тази класическа дейност за тиймбилдинг членовете на екипа стоят в кръг и всеки човек хваща ръката на някой срещу себе си. След това групата трябва да работи заедно, за да се разплете, без да пуска ръцете си.

Две истини и една лъжа

Тази дейност е забавен начин да опознаете по-добре членовете на вашия екип. Всеки казва две верни неща за себе си и една лъжа, а останалите от екипа трябва да познаят кое е лъжата.

Предизвикателство за изпускане на яйце

В това уникално предизвикателство екипите трябва да проектират контейнер, който ще предпази яйцето от счупване при падане от високо. Тази дейност може да помогне за подобряване на уменията за решаване на проблеми и творческо мислене.

Офис любопитни факти

Тази дейност е забавен начин да проверите знанията на членовете на екипа за компанията и нейната култура. Създайте тест, който обхваща теми като история на компанията, продукти и услуги и традиции в офиса.

10 забавни и ефективни дейности за тиймбилдинг - офис факти

Игри с истории

Игрите за подобряване могат да бъдат чудесен начин за изграждане на доверие и комуникационни умения. Опитайте да играете игри като „Да, и“, където членовете на екипа трябва да се основават на идеите на другия, или „История с една дума“, където всеки човек добавя една дума към история, докато не се получи нещо интересно.

Състезание с пъзели

Разделете отбора на по-малки групи и дайте на всяка група пъзел. Първият отбор, който завърши пъзела, печели. Тази дейност може да помогне за подобряване на уменията за работа в екип и комуникация.

Стая на загадките

Стаите на загадките са забавен и предизвикателен начин да накарате екипи да работят заедно за разрешаване на проблем. В такава стая екипите трябва да работят заедно, за да решават пъзели и загадки и да избягат от заключена стая.

Игри за определено време

Тези игри са забавни, бързи предизвикателства, които могат да бъдат изпълнени за по-малко от минута. Опитайте да играете игри като „Stack Attack“, където членовете на екипа трябва да подреждат чаши в пирамида, или „Ping Pong Bounce“, където членовете на екипа трябва да хвърлят топки за пинг-понг в чаши.

10 забавни и ефективни дейности за тиймбилдинг - игри за определено време

В заключение, дейностите за изграждане на екип могат да бъдат забавен и ефективен начин за подобряване на комуникацията, сътрудничеството и доверието между членовете на екипа. Като изпробвате тези десет дейности, можете да помогнете на вашия екип да изгради по-здрави взаимоотношения и да работите заедно по-ефективно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *