С какво някои от модерните потребителски кредити се различават от традиционните?

пари от кредит

Не е тайна, че в днешно време потребителските кредити са често търсена услуга, предлагана от банкови и небанкови финансови институции. Все повече фирми се включват на пазара на кредитирането, което води не само до по-голям избор за потребителите, но и до промени в много от параметрите на самите потребителски кредити. Именно поради тази причина е добре да разграничим някои от модерните потребителски кредити, като кеш кредит на tbi bank, от по-стандартния им еквивалент, който е добре познат. Ето кои са някои от характеристиките на модерния кредит.

Често пъти не се изисква поръчител

Много от новите фирми на кредитния пазар работят без изискване за поръчител. Това е една от най-големите разлики със стандартните потребителски кредити, където такова изискване е станало стандарт. Поръчителят е допълнителна гаранция за институцията, че дори потребителят да изпадне в неплатежоспособност, ще има алтернатива за взимане на дължимите средства. В днешно време някои институции вече не изискват поръчители, като условие за кандидатстване. Те менажират риска по други начини, което в голяма степен прави и кредитите по-достъпни.

Изцяло онлайн процес по кандидатстване

Институциите вече предлагат и максимално улеснен процес по кандидатстване за потребителски кредит. Това включва изцяло онлайн кандидатстване, от момента на подаване на заявка за кредит, до получаване на парите по избран от клиента начин. Изцяло се прескача необходимостта от посещаване на офис на банката, от чакане на разглеждане и одобрение на документацията, от последващи действия от страна на банката да отпусне парите и т.н. Онлайн кандидатстването изисква само да попълните форма на сайта на банката, както и да предоставите лични данни. Минавате през целия процес от кандидатстване до подписване на договора онлайн само и единствено с лична карта. Това пести много време и усилия, които иначе бихте загубили при кандидатстване в офис.

Кредит 24/7

Още едно предимство на много от модерните кредити, което е обвързано до голяма степен с предното, е че може да се възползвате от тях по всяко време. Тъй като имате достъп до кредитиране онлайн, вече може да разчитате на този вид финансиране 24/7. По този начин ще се чувствате сигурни, че имате възможност да се възползвате от парични средства в нужда. Огромна част от клиентските центрове на финансовите институции, предлагащи кредити, също са на разположение на своите клиенти 24/7.

Безплатно управление на кредита през апликация

Ползването на смарт устройства вече е неизменна част от живота ни. Затова банките и другите финансови институции се стремят да предложат на клиентите си удобни и интуитивни апликации за управление на сметки. С помощта на такова средство вие не само ще може да си откриете сметка в дадената институция, но и да кандидатствате за кредит. Може да следите състоянието на вашите плащания, да заявявате допълнителни услуги, да получавате навременна информация за всички условия по услугите, предлагани от банката и други. Всички тези функционалности правят потребителските кредити по-достъпни и по-лесни за анализиране от страна на потребителите.

пари в ръце от кредит

Потребителските кредити претърпяват все повече изменения, тъй като пазара и финансовата ситуация в страната постоянно претърпяват промени. Освен условията и параметрите по тях, кредитите претърпяват и промени в лихвите.

За клиенти, които изпитват затруднения със своите кредити, банките предоставят допълнителни възможности за рефинансиране. Това се случва чрез преструктуриране на кредитната задлъжнялост и свързване на потребителски кредит с ипотечен такъв. Възможно е и преструктуриране на други задължения с по-подходящи условия за потребителя.

swd

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *