Кои услуги ще се радват на постпандемичен успех?

Пандемията на Covid-19 се отрази много върху ресторантите, събитията, личните услуги и всякакъв друг бизнес, който разчита на близки взаимодействия между хората. От друга страна, базираните на услуги бизнеси, които изискват малко или никакъв контакт с хората, имаха безпрецедентна възможност да процъфтяват.

С нова вълна от положителни случаи в страната и по света, ерата на социалното дистанциране няма да приключи скоро. За начинаещите предприемачи сега е отличен момент да обмислят стартирането на бизнес, който ще бъде много търсен през следващите години, дори и на фона на настоящия икономически спад.

Абонаментни кутии

Още преди Covid-19 абонаментите за кутии за всичко – от комплекти за приготвяне на храна до козметични продукти – бележеха огромен успех. Сега тези фирми отчитат нарастване на новите клиенти, които искат да избегнат тълпите и всичко необходимо да бъде доставено до вратата им.

Освен очевидното удобство да не напускате дома си, най-голямото предимство на абонаментите за кутии е способността им да съдържат всичко, въз основа на вкусовете и предпочитанията на отделните потребители. Първокласните продукти, съчетани с превъзходно изживяване на клиентите, ще помогнат на всяка абонаментна услуга да се открои на пазара. Помнете това!

Доставка на храна

Услугите за доставка на храна и хранителни продукти бяха любими на хората и преди пандемията, но сега вече те се превръщат в ежедневие за всеки човек. Освен че така се пестят много време, енергия и пари, се поддържа и социалната дистанция, така че тази услуга е особено подходяща за критични времена като днешните.

В България абсолютен фаворит в това отношение е https://www.foodpanda.bg/!

Почистване по домовете и офисите

Частните услуги за почистване по домовете и офисите са от съществено значение за подпомагането на бизнесите с физически обекти, като фитнес зали и салони, да върнат клиентите си на място.

Много удобно е да се потърси такава услуга и за вкъщи, когато всичко у дома се е превърнало в бъркотия.

Други услуги за поръчки

Хората с повишен риск за здравето могат да наемат някой, който да вземе и достави най-важното за тях като хранителни стоки, лекарства и предмети за лична хигиена. По този начин се намалява нуждата да напускат дома и да се излагат на риск от заразяване с вируса.

Опциите за безконтактно плащане чрез цифрови приложения правят това бизнес идеален за ерата на Covid-19.

Подобно на мнозина в областта на здравеопазването, терапевтите и други специалисти по психично здраве, които предлагат сесии на клиенти лично, също пренасочват своите услуги към виртуалното царство.

Копирайтинг и дизайн на свободна практика

Откакто започна пандемията, почти всеки бизнес трябва да развива своите маркетингови и комуникационни стратегии. За да отговорят успешно на търсенето на подходящо, полезно съдържание, много компании разчитат на копирайтъри и дизайнери на свободна практика, за да създават блогове, публикации в социалните медии, статии на различни теми, скриптове за уебсеминари и други активи за маркетинг на съдържанието.

Телетерапия

Социалната изолация, отменените събития и тържества, както и заболяването на близки хора се превърнаха в често срещано преживяване по време на пандемията. Всички тези фактори, плюс икономическата несигурност, оказаха сериозни ефекти за психичното здраве на хората.

Телелечението чрез услуги за чат и видео се превърна във важна жизнена линия за хората, които се борят с обстоятелствата в момента. И търсенето вероятно ще нарасне, тъй като все повече хора се чувстват комфортно, когато обсъждат психичното си здраве.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *